Otvorena izlozba Posebna je Crna Gora

16.08.2018

Otvorena izložba “Posebna je Crna Gora” u Petnjici.


Prirodnjačka izložba “Posebna je Crna Gora” otvorena je u okviru 5 tog Bihorskog ljeta u Centru za kulturu u Petnjici.

Na otvaranju izložbe prisutnima su se obratili direktor Centra za kulturu Sinan Tiganj i direktorica Prirodnjačkog muzeja Crne Gore dr Lidija Polović. Izložbu je otvorio predsjednik Opštine Petnjica Samir Agović.

"Obaveza Prirodnjačkog muzeja i svih nas iz resora kulture je da afirmišemo kulturno i prirodno blago kojim naša Crne Gora obiluje, organizovanjem ovakvih i sličnih događaja. Veliko nam je zadovoljstvo što nam u toj misiji podršku uvijek daje Ministarstvo kulture, a Opština Petnjica i Centar za kulturu širom su otvorili svoja vrata da nas ugoste. Posebno nam je zadovoljstvo što je naša izložba dio “Bihorskog kulturnog ljetoa”, jedne od najznačajnijih kulturnih manifestacija ovog kraja, naglasila je direktorica Prirodnjačkog muzeja.

„Čast mi je i zadovoljstvo što večeras imamo jedan zaista lijep događaj. Naši prijatelji i partnrti u ovom projektu su napisali Posebna je Crna Gora, ja bih rekao da je večeras jedinstvena Crna Gora i da su Ministarstvo kulture i Prirodnjački muzej zajedno sa Opštinom Petnjica kreatori jedne ovakve inicijative, koja će omogućiti da i Petnjičani posebno ljudi iz dijaspore i djeca školskog uzrasta pogledaju ovu zaista izvanrednu izložbu“ naglasio je predsjednik Opštine Petnjica Samir Agović.

Prirodnjački eksponati I fotografije su izloženi u holu Centra za kulturu gdje će biti izložene do 28. septembra i dostupni posjetiocima svakog radnog dana od 8-16h.

Go back