Ministar Bogdanović posjetio Prirodnjački muzej Crne Gore

29.01.2018

Ministar Aleksandar Bogdanović sa saradnicima bio je u radnoj posjeti Prirodnjačkom muzeju Crne Gore, veoma brzo nakon stupanja na funkciju ministra. Sa zadovoljstvom ističemo da je ovo prva posjeta jednog Ministra kulture Prirodnjačkom muzeju za 23 godine postojanja muzeja.
Ovom prilikom predstavljeni su rezultati rada Muzeja u 2017. godini i prezentovana unaprijeđenja u procesu i uslovima rada u muzeju, kao i planovi za 2018 godinu.
Poseban aspekat posvećen je rezultatima postignutim u dijelu unaprijeđenja uslova za čuvanje muzejskih zbirki koji su realizovani u 2017. godini, kroz racionalan utrošak budžetskih sredstva, kao i planiranom nastavku adekvatnog opremanja muzejskog depoa, za koje je Vlada Crne Gore obezbijedila neophodna sredstva u 2018. godini u budžetu Prirodnjačkog muzeja.
Ministar Bogdanović je istakao da je Prirodnjački muzej, uprkos lošim izlagačkim uslovima organizovao značajne i veoma propraćene izložbe i naveo kako prostorni kapaciteti Ministarstva kulture i ostalih institucija kulture stoje na raspolaganju Prirodnjačkom muzeju.
Zajednički je konstatovano da Prirodnjački muzej, kao jedan od važnih čuvara kulturne baštine i Crnogorskog identiteta, zavrijeđuje da nakon 23 godine svoga bitisanja dobije Izložbene prostorije u svom vlasništvu i dogovoreno da Ministarstvo kulture i Prirodnjački muzej u tekućoj godini budu snažno posvećeni ovom cilju, koji bi trebao rezultirati obezbjeđivanjem izložbenih prostorija u vlasništvu Prirodnjačkog muzeja, čime bi se u značajnom i unaprijedla kulturna i turistička ponuda Glavnog grada.

Povratak nazad