Održan multimedijalni događaj “Kad eksponati ožive”

01.10.2017

Završnim događajem povodom obilježavanja Dana evropske baštine, Prirodnjački muzej Crne Gore pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture, priredio je multimedijalnu predstavu „Kad eksponati ožive“, ispred zgrade muzeja , na Trgu Vojvode Bećir-bega Osamanagića.
Prirodnjački muzej je događaj organizovao zajedno sa grupom mladih Crnogorskih umjetnika, entuzijasta u želji da kroz neku novu prizmu, građanima Podgorice približi vrijednosti kulturne baštine, kombinovanjem muzejskih eksponata, umjetničkog izražaja i savremenih tehnologija.
Događaj je otvorila Direktorica muzeja, dr Lidija Polović, koja je u svom obraćanju istakla da joj je posebno drago što je kombinovana tehnika prezentacija upriličena na zgradama dva kulturna i istorijska zdanja, kakva jesu Sahat kula i zgrada Prirodnjačkog muzeja, koje čine jedinstven spoj na Trgu Vojvode Bećir-bega Osmanagića i kao takve predstavljaju identitetski simbol glavnog grada.
Cilj večerašnjeg multimedijalnog događaja koji nosi naziv Kad eksponati ožive, u potpunosti prati duh Dana Evropske baštine i posvećen je odnosu između ljudi i prirode i stavlja naglasak na vrijednostima baštine koje su utemeljene u prirodi u mjeri u kojoj životna sredina oblikuje živote svih nas.
Brojni posjetioci, po prvi put u Podgorici , bili su u prilici da vide eksponate koji su za ovu priliku bili izloženi u postamentima sa svjetlosim efektima, mapirane prezentacije na zgradi muzeja, te multimedijalnu animaciju na zgradi Sat kule.

Povratak nazad